jueves, 21 de enero de 2010

Adimir: Negan a un nen amb incapacitat intelectual continuar els estudis d'ESO a Montcada i Reixac

Luis Pablo és un nen d'12 anys de Montcada i Reixac amb deficiència intel·lectual que estudía 6è curs de primària. La seva família, continuant el seu procés educatiu com fins ara, demana que el curs que vé en Luis Pablo faci l'ESO als matins a un centre especial de Barcelona i les tardes a un IES ordinari de Montcada per aprendre i relacionar-se amb la resta de companys de la mateixa edat i municipi, evitant el seu desarrelament.
Malauradament, la decisió pressa pel Departament d'Ensenyament de Montcada i Reixac a través de l'EAP (Equips d'assessorament i orientació psicopedagògic), no permet que en Luis Pablo, pel retard intel·lectual que pateix, pugui accedir a la escolarització de secundària a un centre ordinari del municipi.
ADIMIR, l'Associació de discapacitats físics, psíquics i sensorials de Montcada i Reixac, vol expressar el seu suport a Luis Pablo Jiménez Ibáñez i la seva família en la reivindicació per aconseguir l'educació compartida amb el suport necessari que el permeti continuar el treball educatiu i social a la nostra localitat, segons ha fet fins ara.
ADIMIR entén que la decisió de l'EAP i, per tant, del Departament d'Educació, discrimina a aquest nen de l'escola ordinària de secundària així com de la societat de Montcada i Reixac, on ha arribat a tenir una complerta inclusió.

La nostra associació porta deu anys lluitant per aconseguir la inclusió escolar, social i laboral de totes les persones amb discapacitat de Montcada i Reixac. Per això, considerem que la discriminació que pateix Luis Pablo atenta contra el dret a l'educació i a la autodeterminació.

Demanem a totes les persones i entitats que manifestin el suport a la família enviant un escrit amb la seva opinió a la nostra pàgina web: http://adimir.montcada.cat -clic en "contactar"-

ADIMIR reenviarà a l'Honorable SR. ERNEST MARAGALL I MIRA, Conseller d'Educació, tots els escrits de suport per tal que aquestes reivindicacions siguin ateses pel Departament d'Educació.

No hay comentarios: