martes, 26 de enero de 2010

Montcada: Foment inicia la informació pública del traçat de la línia de Portbou entre Vallbona i Montcada i Reixac

El Ministeri de Foment sotmetrà a informació pública a partir de demà, 27 de gener i fins el proper 2 de març el projecte bàsic del tram Vallbona -Montcada i Reixac de la línia ferroviària Barcelona-Portbou (C2), que contempla el soterrament de les vies en un tram de 3.860 metres, al seu pas per Montcada i Reixac, i la construcció d'una nova estació que substituirà l'actual. El període d'informació pública durarà 30 dies hàbils, durant els quals el projecte estarà a disposició de la ciutadania a l'Ajuntament (av. de la Unitat, 6) per a què qui ho vulgui pugui formular les observacions oportunes. El document s'ha publicat avui al Boletín Oficial del Estado.

El projecte té per objectiu definir la modificació de traçat de la línia Barcelona-Portbou en el tram de 5.267 metres de longitud situat entre el barri barceloní de Vallbona i Montcada i Reixac. Entre les actuacions previstes destaca la construcció d'un túnel ferroviari de 3.860m de longitud que permeti el soterrament de la línia ferroviària d'ample convencional Barcelona-Portbou pel nucli urbà de Montcada i Reixac. Tanmateix es preveu l'adaptació de l'estació de Montcada i Reixac a la nova situació i un encreuament de vies a diferent nivell entre les línies de Barcelona-Portbou i Barcelona-Manresa, a la zona de Vallbona. Aquesta actuació permetrà que la línia Barcelona-Manresa pugui circular per l'estació de La Sagrera, aconseguir una millora de la integració urbana del ferrocarril i soterrar la línia al seu pas pel nucli urbà montcadenc.
El projecte preveu la construcció del túnel al llarg de 3.860 metres, dels quals 1.300 metres s'executaran amb tuneladora i la resta es construirà mitjançant pantalles. Mentre durin les obres, s'establiran desviaments ferroviaris provisionals i s'habilitarà una estació provisional a Montcada i Reixac per no interrompre el servei ferroviari a la població. Montcada.cat

No hay comentarios: