martes, 19 de enero de 2010

Cerdanyola: S’aprova el Pla d’Actuació i el pressupost del Catalonia Innovation Triangle per enguany

El pressupost, de 174.000 euros, inclou una partida per a inversions i compta amb iniciatives prioritàries com la senyalització dels parcs industrials i l'impuls de l'associacionisme empresarial, entre d'altres mesures de foment econòmic.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, i l’alcaldessa de Rubí, Carme García, han aprovat, en sessió plenària del CIT, les actuacions i el pressupost de 174.000 euros d’aquest consorci per al 2010.

Una de les primeres actuacions que es realitzarà dins el Pla és la senyalització dels Parcs d’Activitat Econòmica (PAE) dels tres municipis amb l’objectiu de donar prioritat a la modernització i manteniment dels polígons industrials d’aquestes ciutats. Per portar a terme aquesta actuació, el CIT va presentar el projecte a una convocatòria dels Fons Europeus FEDER i també s’han dirigit a les administracions supralocals competents. Fins que arribin els ajuts, el CIT ha previst assumir la seva execució utilitzant diners d’una partida de 50.000 euros que el consorci ha inclòs per primera vegada en el pressupost d’enguany.

Dins el Pla d’Actuacions també es preveu continuar treballant en l’impuls i el suport a l’associacionisme empresarial i en l’enfortiment de les relacions amb els centres d’investigació, universitats i altres organitzacions que conformen la societat del coneixement dels nostre territori.

D’altra banda, el CIT continuarà la seva activitat d’estudis i projectes que es donaran a conèixer a tots els agents implicats i passarà a ser un portal de referència entre els agents econòmics que operen en el territori mitjançant la xarxa d’internet.

Altre eix d’actuació prioritari del CIT davant la crisi serà l’organització d’esdeveniments i accions destinades a fomentar l’activat econòmica, esdevenint un pol d’atracció i un canal de promoció per atraure inversions cap al nostre territori.

Tant el Pla d’Actuacions com el pressupost s’han aprovat en una sessió plenària en la que han assistit els tres alcaldes, regidors de les àrees municipals implicades i tècnics municipals.

Posteriorment al Ple, i en roda de premsa, l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, ha dit que el CIT és “una bona eina per vertebrar el desenvolupament econòmic de les tres poblacions que formen el consorci i per donar impuls a les polítiques econòmiques sostenibles i de qualitat”. L’alcaldessa també ha incidit en el paper mediador del CIT que facilita els contactes del teixit econòmic, promovent noves inversions i fent del nostre territori i el de la comarca un eix competitiu.

L’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, també ha apuntat que “es van definir accions prioritàries i ara és quan s’ha de visualitzar la feina”, mentre que l’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha assegurat que “el CIT es convertirà en un portal de referència per a tots els agents que operen en el territori posicionant les tres poblacions com a un territori econòmic i del coneixement potent i capdavanter”

Dades sobre el territori CIT
111 km2
Prop de 211 mil habitants (padró 2009)
1.901 habitants per km2, per sobre de la mitjana comarcal
La població del territori CIT s’ha incrementat un 31% en la darrera dècada (1999-2009) (el creixement mig a la comarca va ser del 20%)
La mitjana d’edat de la població és de 37,45 anys
26 polígons industrials
6.291 empreses
79.551 treballadors
Foto: J.R.Urbano Cerdanyola.info

No hay comentarios: