martes, 23 de septiembre de 2008

Obert un procés participatiu amb les entitats per gestionar els recursos que reben de l’Administració Local


Foto y texto: Dpto. de Premsa - Ajuntament de Montcada i Reixac
NOTA DE PREMSA

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha obert un procés participatiu amb les entitats del municipi per revisar els criteris que s’utilitzen a l’hora de donar suport econòmic al teixit associatiu. Ahir al vespre es va celebrar a la Casa de la Vila una reunió informativa per donar a conèixer a les entitats aquesta iniciativa. A l’acte van assistir la Presidenta de l’Àrea Social, Ana Rivas, la regidora de Cultura, Amèlia Morral, el director de l’Àrea de Presidència, Román Castro i la directora de l’Àrea Social, Marga Vilalta.

A la reunió els representant de l’Ajuntament van exposar a les entitats la necessitat de revisar els criteris en l’atorgament d’ajuts econòmics degut al important increment d’entitats, actes que promouen i sol·licitud d’infraestructures, justament en un context de restriccions pressupostàries degut a la desacceleració econòmica. “El Registre Municipal d’Entitats ha experimentat en els darrers anys un clar augment d’associacions inscrites, passant de les 92 que hi havia el 1998 a les 162 registrades actualment. Tot això ha suposat un increment de les demandes econòmiques i d’infraestuctures que fins ara em pogut assumir però que davant la nova situació financera hem de redefinir”, va afirmar el director de l’Àrea de Presidència, Román Castro.

Amb aquest procés participatiu es pretén conèixer l’opinió de totes les entitats i les diferents propostes i suggeriments que aquestes plantegin. De la reunió d’ahir ja van sortir les primeres, com ara, la possibilitat d’elaborar un calendari consensuat d’actes per evitar una alta concentració d’activitats en determinades dates, l’establiment d’un ordre de prioritats d’activitats de cada entitat o la descentralització per barris el magatzematge del material de que disposa l’Ajuntament.

Aquest procés participatiu romandrà obert fins el proper 6 d’octubre i les entitats que vulguin participar ho poden fer a través del correu
participaciociutadana@montcada.org o a través del portal d’entitats http://entitats.montcada.cat/ a l’apartat “i tu, com ho veus?”.

No hay comentarios: