jueves, 25 de septiembre de 2008

Finalitzada la perforació de la C17 sota la plaça d’Espanya

Foto: Cedida por Dpto. de Pensa Ayuntamiento de Montcada i Reixac

Les obres del soterrament de la C17 al seu pas pel barri de Mas Rampinyo, han arribat a una nova fase. Les màquines excavadores de l’empresa constructora Corsán-Corviam, adjudicatària de les obres, han aconseguit aquesta setmana comunicar els dos accessos del túnel que passa per sota de la plaça d’Espanya. A partir d’ara les obres continuaran amb l’objectiu d’adequar aquest vial perquè sigui transitable per als vehicles a principi de l’any 2009.

El futur túnel disposarà de dos carrils per cada sentit de la marxa i tindrà una llargada 250 metres entre les dues rotondes que es situaran a la plaça d’Espanya i al carrer Castelló. Actualment els operaris treballen a la plaça d’Espanya a l’exterior, amb la col·locació de lloses, i a l’interior del túnel, amb la construcció d’un dipòsit d’aigües pluvials amb una capacitat de 3.500 m3. Aquest dipòsit, juntament amb la instal·lació d’un sistema de bombeig, evitaran possibles inundacions.

En aquests moments les obres afecten principalment al trànsit al tram de carretera que està situat a l’alçada del polígon industrial Can Tapioles –en direcció Vic-, on s’ha creat una xicana de forma temporal. En aquest punt s’estan realitzant les feines per finalitzar el pas inferior soterrat de la futura sortida del polígon que enllaçarà amb la C17 en sentit Vic. En breu, la següent fase d’aquestes obres afectarà a l’altre carril en direcció Barcelona. Durant aquesta actuació, que durarà en total dos mesos, es treballarà sobre la llosa de la zona central de la carretera nacional.

No hay comentarios: