lunes, 15 de marzo de 2010

Cerdanyola: Versos de Ràfols-Casamada per commemorar el Dia Mundial de la Poesia.

El Museu d’Art de Cerdanyola acollirà demà, a partir de les 19,30h, la celebració a la ciutat del dia Mundial de la poesia. En concret, l’acte es farà a la sala que acull la mostra “El traç i la paraula”, d’Albert Ràfols-Casamada.
L’obra d’aquest polifacètic autor, pintor i poeta, inspirarà l’espectacle en el qual es llegiran poemes seus amb acompanyament musical.

L’alumnat del Servei Local de Català també hi participarà llegint el poema “La poesia”, de Jordi Pàmias. Es tracta d’una composició escrita expressament per l’ocasió que s’ha publicat en un opuscle en el català originari i la traducció a una vintena de llengües.

Cerdanyola se sumarà amb aquest acte a la iniciativa del Dia Mundial de la Poesia impulsada per la UNESCO que a Catalunya organitza la Generalitat.Dia Mundial de la Poesia.

El novembre de 1999 el Consell General de la UNESCO va establir el 21 de març com el Dia Mundial de la Poesia, iniciativa d’acció global que intenta donar un nou impuls a la poesia, tant a nivell regional com internacional.

Els objectius són, per una banda, promoure la lectura i la difusió de la poesia com a un dels gèneres més rics i expressius de la literatura; per l’altre, recolzar la diversitat lingüística mitjançant l’expressió poètica i oferir a les llengües en perill de desaparició una possibilitat de ser escoltades dins les seves comunitats. I intentar fer comprendre que, en plena era de la globalització, el desenvolupament que es divorcia del context humà i cultural és un creixement sense ànima.

La UNESCO convida als ciutadans de tots els països a participar i col·laborar en els actes culturals i educatius que promoguin aquest dia, data celebrada de diferents maneres a diverses ciutats: amb recitals poètics, debats i taules rodones, exposicions, homenatges, concursos de poemes, projecció de documentals i pel·lícules, espectacles teatrals, musicals, de dansa ...
Cerdanyola.cat

No hay comentarios: