jueves, 25 de marzo de 2010

Cerdanyola: L'Associació d'Afectats per l'Amiant de Cerdanyola i Ripollet renova els càrrecs de la junta directiva

Leontí Trabalón és el nou president de l'entitat i Salvador Mañosa el president d'honor.

Els membres de l'associació es mostren optimistes de cara al judici que se celebrarà a Madrid contra l'empresa Uralita SA. i expressen el seu convenciment de que es guanyarà el judici i "es farà justícia".

Leontí Trabalón és el nou president de l’Associació d’Afectats per l’Amiant de Cerdanyola i Ripollet després de la renovació de la junta directiva d’aquesta entitat, on també s’ha escollit president d’honor a Salvador Mañosa, qui va ser fundador de la mateixa. Es tracta d’un canvi ja previst als estatuts de l’associació i en el que només han variat els càrrecs, però no les persones. Així ho explica el nou president de l’entitat, Leontí Trabalón.

A més, l'entitat estrena nova pagina web, http://www.afectatsamiant.com/, amb tota la informació sobre l'associació, les seves activitats i les malalties relacionades amb l'amiant. A més del canvi de president, la resta de càrrecs han quedat de la següent manera: Josep Bayó, és el vicepresident; Jesús Ferrer, tresorer; Mercè Duran, secretària i Mari Carmen García, Rosa Maria Dumenjó i Rosa Frisach, són vocals.

L’Associació d’Afectats per l’Amiant de Cerdanyola i Ripollet continua endavant amb la seva tasca i amb la ment posada en el judici previst per als dies 17, 18 i 19 de maig a Madrid contra l’empresa Uralita SA.

Es tracta d’una demanda presentada per 47 persones que mai van treballar a l’empresa Uralita però que, a causa de la seva proximitat a la fàbrica o bé perquè estaven relacionades amb persones que sí hi treballaven, van inhalar les partícules d’amiant de la pols que es generava i, en conseqüència, van emmalaltir.

Leontí Trabalón es mostra “optimista” respecte a la sentència “per tota la documentació que s’aporta” i expressa el seu convenciment de que es guanyarà el judici i “es podrà fer justícia”. No obstant això, remarca que “serà un procés llarg”. La demanda va ser presentada pels veïns de Cerdanyola i Ripollet ara fa gairebé 2 anys, tot i que el procés el van iniciar fa més de 4 anys. Desafortunadament, en aquest període dels 47 malalts 14 han mort.

Leontí Trabalón assegura que aquest fet els encoratja encara més a continuar lluitant per fer justícia a la memòria d’aquestes persones.

A la demanda es reclama una indemnització de 5 milions i mig d’euros, però tot i això, Trabalón assegura que més que els diners el que es busca és “fer justícia” i aconseguir una sentència en contra de l’empresa que va emmalaltir tantes persones.

La celebració del judici marcarà un abans i un després en la lluita dels afectats per l’amiant contra l’empresa Uralita ja que serà el primer de malalts passius que se celebrarà a l’Estat.
Cerdanyola.cat
Foto: Ajuntament de Ripollet

No hay comentarios: