jueves, 28 de agosto de 2008

Desestimat el recurs veïnal contra el trasllat de l’IES Montserrat Miró al Pla d’en Coll


El Ple de l’Ajuntament de Montcada i Reixac va desestimar ahir el recurs de reposició presentat per veïns del passatge Costa Brava contra l’acord del Ple de maig de 2008, mitjançant el qual es va aprovar la cessió de la finca municipal ubicada al Pla d’en Coll, on actualment hi ha la pista d’atletisme, al Departament d’Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya per al trasllat de l’IES Montserrat Miró.

Segons exposa l’informe del servei municipal de Planejament, el recurs de reposició es basa en aspectes relatius al nivell de contaminació acústica de la finca, la proximitat a la infraestructura viària i l’afectació del solar per l’autopista C-33, de manera que els veïns del passatge Costa Brava proposen una ubicació alternativa per a l’institut.

En relació a l’al·legació sobre la contaminació acústica, els serveis tècnics municipals assenyalen que la legislació vigent contempla l’aplicació de mesures correctores i serà el projecte constructiu de l’edifici el que haurà de determinar quines són les mesures necessàries a adoptar.

Pel que fa a l’afectació del terreny per la C-33, l’informe municipal indica que l’acte administratiu objecte de recurs només afecta a la tramitació d’un expedient patrimonial de cessió d’un solar propietat de l’Ajuntament a favor de la Generalitat per a la ubicació d’un equipament docent, de manera que en el moment de la redacció i aprovació del projecte l’administració competent haurà d’ajustar-se als requeriments previstos per la normativa sectorial aplicable.

La finca on s’edificarà el nou IES Montserrat Miró té 9.110 m2 i s’ubica al Pla d’en Coll, al camí de la Font Freda, entre els carrers Girona i Alacant i el passatge Costa Brava. Serà una construcció preindustrialitzada, moderna i de qualitat, amb 5.000 m2 d’espai, quatre línies d’ESO i tres de batxillerat. Es preveu que estigui enllestit per a l’inici del curs 2010-2011.

No hay comentarios: