jueves, 28 de agosto de 2008

Declaració de la Festa del Fanalet com a Festa d’Interès Local


El ple de l’Ajuntament de Montcada i Reixac de dijous va aprovar declarar Festa d’Interès Local la Festa del Fanalet, que enguany ha complet 66 anys.

Aquesta tradició es remunta al barri montcadenc de Terra Nostra, quan encara no existia l’actual estació de tren de Santa Maria. En aquella època els passatgers que volien baixar havien de demanar al maquinista que reduís la marxa per saltar del vagó, i quan era de nit els familiars els esperaven amb un fanalet. Als anys quaranta es va fer l’abaixador i els veïns van decidir recordar aquesta pràctica una nit de setembre a l’any quan, coincidint amb la Festa Major del barri, acudeixen a l’estació a donar la benvinguda al tren amb fanalets.

La regidora de Cultura, Amèlia Morral, ha destacat que “volem reconèixer com a patrimoni cultural de Montcada i Reixac un esdeveniment entranyable i amb un fort arrelament que es repeteix cada any i que aplega no només dels veïns del barri sinó a molts montcadencs i montcadenques”.

La iniciativa de declarar aquesta festa com a Interès Local ha estat recolzada per diverses entitats locals a través de la recollida de signatures.


No hay comentarios: