martes, 22 de julio de 2008

Cessió de terreny a Mas Rampinyo per un residència i centre de dia.


L'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha signat aquest migdia, en nom de l'Ajuntament, la cessió al Consorci de Serveis d'Atenció a la Dependència de Montcada i Reixac del terreny de 5.140 m2 ubicat a La Rasa (Mas Rampinyo) on es construirà una residència assistida i centre de dia.
Aquest ha estat un dels punts de l'ordre del dia de la sessió ordinària de la Junta de Govern del Consorci, en què hi ha representats l'Ajuntament de Montcada i Reixac (l'alcalde n'és el president) i el Consorci Hospitalari de Catalunya. Per part municipal, hi han assistit també el president de l'Àrea de Política Territorial, Jordi Climent; la presidenta de l'Àrea Social, Ana Rivas; i la regidora de Serveis Socials, M. Carmen González.

A la sessió també s'ha informat sobre el concurs d'idees del qual sortirà l'equip d'arquitectes que redactarà el projecte de l'equipament. S'hi han presentat 55 propostes. El Consorci seleccionarà les cinc millors i, posteriorment, la guanyadora. Aquest procés es preveu que pugui finalitzar després de l'estiu. "Prioritzarem la qualitat, que el projecte s'adeqüi el màxim possible a les necessitats de Montcada i Reixac", ha assenyalat Arrizabalaga.

La residència disposarà de 140 places d'internament, amb diferents modalitats, com la residència assistida i/o el servei d'acolliment i descàrrega familiar; i 50 places de centre de dia per a persones grans amb dependència.

El Consorci de Serveis d'Atenció a la Dependència de Montcada i Reixac s'encarregarà de gestionar no només la futura residència i centre de dia, sinó també l'atenció domiciliària i, en general, els serveis relacionats amb l'atenció a les persones amb dependència.