viernes, 28 de noviembre de 2008

SESION PLENARIA DE NOVIEMBRE

En sessió Plenària celebrada dijous passat en la Casa de la Vila, es van tractar entre uns altres els següents temes:

Declaració de lesivitat de l’acord plenari del dia 27 de gener de 2005 aprovatori d’un conveni urbanistic.
Impugnació del conveni sobre finca de la/c . Unitat, 9 davant l'ordre Jurisdiccional Contenciós Administratiu.
Aprovat amb l'abstenció de ERC i P.P .

Adscripciò a Montcada Óptima,s.a. dels sols que es destinin a habitatge rotacional públic.
Aprovat per unanimitat.

Aprovaciò segon text refós de la modificació del Pla Especial de Reforma interior de l’illa delimitada pels carrers Mossèn Joaquim Castellví, Barcelona Centre, Ripoll i Prolongació de Doménech Fins ( nou carrer Sant Josep).
Aprovat per unanimitat.

Modificacions de crèdit 2008
33.040€ destinats a la Fundació Masoliver que es destinen a la compra d'Ordinadors i material informàtica per a la nova Biblioteca Elisenda de Montcada. Aprovat amb l'abstenció de ECR i ICV-EUiA i vot en contra del P.P .
97.018€ de la partida d'operacions a llarg terme, que es destinen a finançar les modificacions de l'obra de la coberta del Col·legi CEIP Reixac. Aprovat amb l'abstenció de ERC i vot en contra de ICV-EUiA L'oposició ha tornat a recalcar la falta de planificació i previsió que originen aquestes modificacions de crèdit Joan Maresma, ha contestat que es tracten de modificacions que no es pot preveure i que en el cas de les modificacions d'obra del CEIP Reixac són degudes a nous càlculs originats per la seguretat en la construcció, ja que s'havia considerat un terreny d'alta resistència i no és així.


Instar al Departament d’educació de la Generalitat de Catalunya que respecti els terminis acordats per a la construcció d’un nou edifici que substituirà a l`actual IES Montserrat Miró.
Presentat per la regidora Ana Rivas (PSC). Aprovat per unanimitat.


Aprovar la prestaciò del servei d’ajuda a domicili (SAD), mitjançant el consorci de serveis d’atenciò a la dependencia de Montcada i Reixac sota la marca “Millor a casa”
Presentat per la regidora M. Carme González amb una dotació inicial per part de l'Ajuntament de 300.000€.
Aprovat per unanimitat.

En l'apartat de Precs i Preguntes la regidora de ERC, Marta Aguilar, ha efectuat preguntes sobre la notícia apareguda en el Diari Expansió sobre la intenció de l'empresa Riera de vendre el Centre Comercial El Punt i sobre les deficiències de construcció en les instal·lacions de Montcada Aqua i el regidor Jordi Sánchez de ERC va preguntar com continuació a la pregunta del mes passat sobre La Torre dels Frares pel catalogo del patrimoni històric cultural de la ciutat. Laura Campos de ICV-EUia ha preguntat sobre el programa de modernització i optimització de la gestió dels serveis municipals i manteniment.
Texto y Fotos: Pepe Martínez
Audio:



Fotos: Pepe Martínez

L'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, va inaugurà les primeres jornades sobre participació ciutadana en l'àmbit de la Infància i la Joventut, que es van celebrar divendres 28 i dissabte 29 de novembre a l'Hotel Ciutat de Montcada (C. Verdi,12).

Aquestes jornades amb comptat amb el suport d'institucions com la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques o la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. La iniciativa té com a objectiu debatre i reflexionar sobre models i experiències de participació ciutadana en l'àmbit de la joventut i la infància, especialment les realitzades des de les administracions locals, les més properes a la ciutadania.

Durant aquests dos dies es va reflexionar sobre els canals de participació que fan servir els joves en el marc dels diferents reglaments de Participació Ciutadana, es va contrasta amb experts i especialistes noves formes de participació adreçades a infància i joventut i es va debatre sobre com propulsar la cultura participativa entre aquest col·lectiu.

Aquesta iniciativa va està adreçada principalment a totes aquelles persones vinculades a les àrees d'infància i joventut a nivell d'administració pública així com a joves representants d'entitats o col·lectius juvenils.

Entre els experts que van assistir destaca la presència de Pilar Pérez Lapuente, alcaldessa de Torrellas ( Zaragoza), senadora i presidenta de la Comissió de Joventut de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Salvador Esteve, president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, Carmen García Lores, presidenta de la Comissió de Participació Ciutadana de la Federació Catalana de Municipis i Comarques o Xavier Amor, diputat delegat de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona i alcalde de Pineda de Mar, entre altres.

39ª edició del concurs d’aparadors


L’Ajuntament de Montcada i Reixac s’ha afegit a la 39ª edició del Concurs d’Aparadors organitzat per la Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell. Fins l’1 de desembre, els establiments interessats a participar-hi poden formalitzar la inscripció a l’Ajuntament (av. Unitat, 6), a la Casa de la Vila (c. Major, 32) a Promoció Econòmica (c. Alt de Sant Pere, 73), a la delegació de la Cambra al polígon industrial La Ferreria (Av. de la Ferreria, 86-88) i a les seus de Montcada Centre Comerç (C. Barcelona, 11-13), l’associació de comerciants de Mas Rampinyo (C. Sant Ramón, 4) i l’associació de comerciants de Can Sant Joan (C. Reixagó, 42).

La Cambra atorga cinc premis, el primer valorat en 1.000 euros i a més, cada ajuntament participants lliura els seus propis guardons. En el cas de Montcada i Reixac, el primer premi està valorat en 600 euros, el segon en 450 i el tercer en 300.

El jurat del certamen visitarà els aparadors entre el 10 i el 22 de desembre entre les 10 i les 14h i les 16.30 a les 21h. Els establiments hauran de presentar un aparador de Nadal elaborat amb elements que caracteritzen el seu negoci. Les bases senceres del certamen es poden consultar a la web de la Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell, www.cambrasabadell.org.

El ple insta a la Generalitat a respectar els terminis de construcció del nou IES Montserrat Miró


L’Ajuntament de Montcada i Reixac va aprovar ahir al ple del mes de novembre instar al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que respecti els terminis acordats per a la construcció del nou edifici que substituirà a l’actual IES Montserrat Miró. Aquesta reclamació es produeix arran el coneixement de que la Generalitat no ha previst incloure cap reserva pressupostària l’any 2009 per a la construcció d’aquest nou centre, i tampoc, la seva aprovació en acord de govern durant aquest any. La regidora d’Educació ha afirmat que “aquest fet suposaria un retard d’entre un i dos anys en l’execució de les obres, un retard molt important per a aquestes obres ja que el centre es troba en unes condicions precàries, amb manca d’espais, serveis i un deteriorament important de les seves instal·lacions”.

L’institut, ubicat al carrer Carrerada, molt a prop de l’autopista C-33, la via de tren de la línia Barcelona – Vic – Puigcerdà, i el riu Ripoll, pateix nombrosos problemes estructurals i deficiències que aconsellen substituir-lo per un de nou, tal i com estableix l’estudi de viabilitat que va elaborar Serveis Territorials d’Educació fa dos anys. El document descarta una reforma integral de l’edifici, que té més de 30 anys.

Està previst que el nou IES Montserrat Miró sigui una construcció preindustrialitzada, moderna i de qualitat, amb 5.000 m2 d’espai, quatre línies d’ESO i tres de batxillerat, ubicat als terrenys que actualment ocupa la pista d’atletisme, al Pla d’en Coll. Entre les actuacions més importants hi haurà la reconversió del gimnàs, que es dividirà en aules. A canvi, l’Ajuntament i el Departament d’Educació van signar el passat setembre un conveni per tal que l’IES pugui fer servir, a partir del proper curs, les instal·lacions del Pavelló Municipal Miquel Poblet.

jueves, 27 de noviembre de 2008

Cartelera de CINE

Disfruta de la CARTELERA DE CINE de la ciudad, en la que esta semana destacamos...

MADAGASCAR 2

Madagascar, la divertida película de DreamWorks, que tanto nos hizo disfrutar hace ya 3 años regresa nuevamente al los cines de todo el mundo con la que será su 2ª parte. La trama de su argumento comenzará justo donde se había quedado, con nuestros simpáticos amigos del zoo de Nueva York atrapados en la isla de Madagascar, pero por suerte los siempre astutos pingüinos han ideado un plan para escapar de allí reparando un viejo avión estrellado. Sin embargo ésto será el inicio de una nueva aventura, puesto que la aeronave únicamente será capaz de volar unos pocos kilómetros aterrizando nada menos que en un lugar aún más salvaje, la sabana africana, en donde por primera vez se van a encontrar con animales de su misma especie...






Resto de la cartelera:


OO7 : QUANTUM OF SOLACE
HIGH SCHOOL MUSICAL 3
NOCHES DE TORMENTA
RED DE MENTIRAS
SAW 5
SUPERHERO MOVIE

¿Quieres ver la cartelera completa y conseguir tus entradas?

COMPRAR ENTRADAS EN...

Si lo desean pueden dejar sus comentarios de películas, próximos estrenos, etc.

ACUERDOS JUNTA GOBIERNO LOCAL



Adjudicació d'obres de recuperació ambiental del riu Ripoll
Naturalea Consevació SL
25/11/2008 Junta de Govern Local
157.327,60 euros

Adjudicació contracte redacció projecte llicència ambiental escola bressol Can Casamada
Mariano Romero Lechuga
18/11/2008 Junta de Govern Local
3.000,00 euros

Contracte adjudicació Il·luminació Nadalenca
IMESCO
18/11/2008 Junta de Govern Local
49.200,00.- euros

Manteniment preventiu de la maquinaria de climatització Biblioteca Complex Montcada-Aqua
Difusora del Clima RR SL
18/11/2008 Junta de Govern Local
7.377,21.- euros

Contracte per l'execució d'un mur d'escollera per l'estabilització del talús del carrer Circumval·lació
COSERSA
4/11/2008 Junta de Govern Local
97.224,14.- euros

Contracte per la l'execució de l'aixecament topogràfic del sector Est Zona 21
Ingeniería de Conteción SL
4/11/2008 Junta de Govern Local
28.900,00 euros

Xerrada 'Drets de la dona, aspectes legals de la violència'

Foto: Pepe Martínez
A cargo de la abogada Marta Agudo se celebró ayer tarde en el Kursaal una charla sobre los derechos de la mujer y aspectos legales en la violencia de género.
La charla está enmarcada dentro de los actos que conmemoran el 25 de Noviembre como Dia Internacional contra la violència envers les dones.
El acto contó con la presencia de la regidora de Dona i Igualtat, M. Teresa Gallego y una veintena de personas, especialmente de Can Sant Joan.

Homenaje a Aitor Martín, atleta de la JAM


El Atleta Aitor Martín de la Juventud Atlética Montcada, recibe un homenaje en la Sala Institucional por parte del Ayuntamiento de Montcada, ya que el pasado mes de Octubre en Lugo se proclamó campeón de España en 1.500 metros obstáculos (cadete), además de ser el campeón actual de Catalunya y record de la categoría.
Audio:

miércoles, 26 de noviembre de 2008

FUNDACIO CULTURAL MONTCADA

Properes Activitats:

“Rodalia del barri de St. Antoni”
Dissabte 13 de desembre de 2008 a les 11 plaça Espanya Paral•lel (Bcn)

Presentació del Quadern nº 17 i conferència sobre les festes nadalenques
Dimecres 17 de desembre de 2008 a les 8 del vespre a la Fundació.


“Els personatges de la Rambla”
Dissabte 20 de desembre de 2008
a les 11 a la font de Canaletes (Bcn)

SOTERRAMENT LINIA VIC-PUIGCERDA


En representació del Ajuntament, Jordi Climent i Albert Barenys del Dpto. de Política Territorial, van assistir a la reunió que va tenir lloc ahir dia 25 de la Plataforma Soterrament, Tracte Just, en la qual van informar del projecte i al·legacions que presenta l'Ajuntament i els van sol·licitar el seu suport al projecte de soterrament de la línia Vic-Puigcerdá.
El Secretariat de la Plataforma en reunió posterior, va acordar donar el seu suport al projecte i a les al·legacions posant a la disposició de les entitats dels diferents barris afectats la seva experiència i coneixements en la matèria.

Fotos: Pepe Martínez
Audio:



Trobada de delegats de secundària

La regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de Montcada i Reixac organitza el proper dijous 27 de novembre, a les 9.30 h, al Patronat Flor de Maig de Cerdanyola del Vallès la novena Trobada de delegats, delegades, sostsdelegats i sotsdelegades dels IES de Montcada i Reixac, que té com a objectiu fomentar la participació activa dels joves en el món estudiantil i juvenil i promoure la formació integral dels joves i l’educació en valors.

Enguany participaran 122 delegats i sotsdelegats i una desena de mestres a la jornada, que se centrarà en esbrinar quines són les causes de la baixa participació dels joves tant en el món estudiantil com juvenil sota l’enunciat de “Jove, per què no participes?”.

A través d’un taller de debat es reflexionarà entorn de les dificultats dels joves a l’hora d’exercir la participació en diferents esferes. En concret, el taller es dividirà en tres apartats: “Jo participo”, per identificar de quina manera i en quins espais pren part cada alumne; “Què entenem per participar?” i “per últim “Per què no participem?”.

Baja en la U.E. San Juan At. de Montcada


26/11/2008
Comuniquem que el fins ara jugador del nostre planter Miguel Ángel Cobo causa baixa voluntaria desde la data d'avui.

Subvenció per a programes de prevenció de la salut

L’Ajuntament de Montcada i Reixac rebrà una subvenció de 21.300 euros de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a programes de promoció i prevenció de la salut entre la població.

En concret, els ajuts aniran destinats a projectes per incentivar l’activitat física i l’alimentació saludable (7.500 euros), a millorar la salut de grups desfavorits en risc d’exclusió social com ara persones immigrades i dones (3.800 euros), així com per a l’assistència a les drogodependències i a la SIDA (10.000 euros).

La regidora de Salut Pública i Consum, M. Carmen González, ha explicat que “des de les administracions públiques hem de potenciar els programes de prevenció de la salut com a primer pas per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes”.

Concentració unitària contra la violència de gènere

Foto: Premsa L'Ajuntament
L’Ajuntament de Montcada i Reixac, a través de la regidoria de Dona i Igualtat, va organitzar ahir amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones una concentració unitària davant de la Casa de la Vila com a mostra de repulsa i homenatge a les víctimes. L’acte va aplegar a més d’una vuitantena de persones i va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga i la regidora de Dona i Igualtat, M. Teresa Gallego.

La regidora va presentar l’acte i, tot seguit, va donar pas a la lectura d’un manifest unitari (adjunt en format PDF). Ana Ponce va ser l’encarregada de llegir aquest document. Aquesta veïna de Can Sant Joan és una persona molt compromesa amb la lluita per la igualtat i els drets de les dones.

El programa d’actes finalitzarà amb la xerrada “Drets de la dona, aspectes legals de la violència”, a càrrec de l’advocada Marta Argudo, a l’Espai Cultural Kursaal aquesta tarda a les 19h i el passi de curtmetratges MECAL “Els conflictes de les relacions de parella”, a l’Auditori Municipal el 28 de novembre a les 20h.

Montcada i Reixac commemora el Dia Mundial de la SIDA

Foto: Premsa L'Ajuntament
L’Ajuntament de Montcada i Reixac, a través de la regidoria de Salut Pública, ha organitzat un programa d’actes per celebrar el Dia Mundial de la SIDA. Entre els actes, s’han organitzat exposicions, cineforums, un torneig de botxes o el ja clàssic tapís In memoriam de les persones que han mort a Montcada i Reixac a causa del Sida.

Aquest tapís, un dels actes centrals del programa, tindrà lloc el dilluns 1 de desembre a la plaça de l’Església a les 18.30 hores, on per sisè any consecutiu, entitats i autoritats municipals confeccionaran un tapís amb peces de roba, una per cada una de les persones mortes a Montcada i Reixac a causa de la malaltia. Les entitats que vulguin participar encara tenen temps d’inscriure’s, adreçant-se a la regidoria de Salut Pública (Av. de la Unitat, 6, 93. 572 64 74). Abans de l’elaboració del tapís hi hauran activitats infantils i una animació teatral a càrrec de Teatre al Buit. Tanmateix, s’instal·larà una carpa amb informació de la malaltia la seva prevenció i una exposició amb el nom “SEX o no SEX”.

Les activitats per commemorar aquest dia començaran aquesta tarda a les 17h amb la projecció de la pel·lícula “Philadelpia” al Casal de la Gent Gran Casa de La Mina. Els actes continuaran el divendres 28, amb diverses iniciatives que es portaran a terme a l’Espai Jove Can Tauler, com ara un cineforum, un trivial sobre sexualitat, de 17 a 24h, o una taula rodona “Hi ha algú dolent en el plaer?”, de 22 a 24h. El Centre Cívic l’Alzina també ha programat dues activitats, un torneig de botxes, el 27 de novembre a les 9.30h i una exposició “Un llaç per la solidaritat”, que romandrà al centre de l’! al 7 de desembre.

ACTO VANDALICO EN LA ESTACION MONTCADA-RIPOLLET


La Línea C-3 de Cercanías de Renfe, que circula entre L'Hospitalet de Llobregat y Vic (Barcelona), tuvo que ser interrumpida esta mañana por una incidencia en la estación de Montcada-Ripollet, posiblemente causada por un acto vandálico.

Según informó la compañía ferroviaria, el problema afecta los sistemas de gestión del tráfico y las instalaciones de seguridad y comunicaciones, así como la megafonía, por lo que Renfe recomienda que se utilicen otros medios de transporte.

Por el momento no se ha establecido un servicio alternativo por carretera, a la espera de que Adif haga una previsión de cuándo podrá estar reparada la incidencia. Técnicos del ente gestor se trasladaron al lugar para reparar la avería y determinar las causas.

Por otra parte, desde las 6.20 horas una incidencia en el sistema de electrificación obliga a la Línea C-1 (Molins de Rei/L'Hospitalet-Mataró/Maçanet) a circular por vía única entre las estaciones de Sant Adrià de Besòs y Premià de Mar (Barcelona).

La reducción operativa en este tramo limita la frecuencia de paso de los trenes a dos por hora y sentido, lo que causó retrasos de una media hora en la línea.

Europa-Press
Nota de Prensa de Adif
26-noviembre-08.- Adif, entidad pública empresarial adscrita al Ministerio de Fomento y encargada del desarrollo y gestión de la red ferroviaria, ha presentado una denuncia ante los Mossos d’Esquadra por la comisión de un presunto acto vandálico que a primera hora de esta mañana ha obligado a suspender el tráfico ferroviario en el trayecto Barcelona-Vic durante más de tres horas.

La pasada medianoche, el Control de Tráfico Centralizado (CTC) de Barcelona detectó una afectación a los sistemas de comunicaciones, señalización e instalaciones de seguridad que gestionan el tráfico en este trayecto de la línea ferroviaria Barcelona-Puigcerdà. Técnicos de Adif han determinado que el punto de la incidencia se encontraba a unos 400 metros de la estación de Montcada-Ripollet, tras comprobar que se había producido un pequeño incendio en una arqueta en la que se alojan cables del sistema de señalización.

Según las primeras investigaciones, tal y como se recoge en la denuncia, el incendio ha sido provocado por el lanzamiento de un neumático ardiendo al interior de dicha arqueta, tras levantar la tapa de hierro que sirve de cerramiento, por parte de uno o varios desconocidos.

Como consecuencia de estos hechos, la circulación de trenes en el trayecto Barcelona-Vic ha estado suspendida hasta las 07.50 horas, momento en el que los técnicos de Adif han reparado provisionalmente la incidencia, posibilitando la recuperación progresiva del servicio con totales garantías de seguridad. A las 11.00 horas, han quedado reparadas definitivamente todas las instalaciones afectadas, concluyendo los trabajos que se han alargado durante toda la noche.

BAJAS EN EL C.D. MONTCADA DURANTE NOVIEMBRE

José María Bernal "Berni"

Carlos Martín
3.11.08
El jugador del Montcada, Carlos Martín, causó baja definitiva en la plantilla.
Reunidos la junta directiva, el entrenador, así como el propio jugador, y después de notificarle que tanto el club como el entrenador, contaban con el, pero que necesitaba de minutos de juego para ir haciéndose como jugador, etc., se le ofreció la opción de ir cedido a la U.E Sant Joan AT Montcada, donde podría tener de esos minutos hasta su vuelta al Montcada, siendo desestimada la propuesta por el jugador.
El jugador desestima la cesión, tomando la junta directiva del club la decisión de darle de baja en la plantilla.

25.11.08
A petición del propio jugador, José María Bernal "Berni", la junta del C.D Montcada acuerda concederle la baja en la plantilla.El jugador expresa la necesidad de cambiar de aires, comunicándoselo así al club.Desde aquí le deseamos los mayores éxitos en su nuevo club, el C.F Ripollet con el que ha llegado en el día de hoy a un acuerdo para su nueva incorporación.

martes, 25 de noviembre de 2008

Nº 28 de la revista Montcada Mírame

En este número 28 destacamos: Dia Internacional contra la violència envers les dones i la nova executiva del Psc a Montcada i Reixac.
Ya puedes ver revista en formato Pdf y a partir de mañana en los puntos habituales de distribución.



Eva García, nomenada Vicesecretària d'Organització del PP de Barcelona


Foto: Pepe Martínez

Eva García, regidora-Portaveu del Grup Municipal del PPC de Montcada i Reixac, va ser nomenada dissabte passat –durant la celebració del Congrés Provincial del PPC- com a Vicesecretària d'Organització de la nova Executiva de Barcelona. Fa només 5 mesos, ja va ser anomenada també Secretària de Medi Ambient del PP de Catalunya, càrrec que compaginarà amb el nou d'Organització.

Fins ara, Eva García formava part del Comitè Executiu del PP de Catalunya i del de Barcelona en el que ocupava els càrrecs de Secretària Territorial, Electoral i Medi Ambient. Segons ha manifestat “és el major repte que he hagut d'afrontar com a càrrec del meu partit. Si bé és cert que he tingut responsabilitats parlamentàries, aquest és el càrrec de partit més important que he tingut mai i espero ser capaç de complir amb totes les obligacions que suposa".

García ha afegit "m'honora que tant el nou President com el nou Secretari Provincial hagin confiat en mi per ser la número 3 del meu partit de tota la província de Barcelona. Començo una nova etapa amb molta il.lusió i sóc conscient de la importancia que suposa aquesta tasca dintre d’un partit polític.”,

El meu nou càrrec no m'impedirà continuar exercint les meves responsabilitats com Regidor en l'Ajuntament, ha declarat a Mírame.

lunes, 24 de noviembre de 2008

Presentació de les primeres jornades sobre la participació de la infància i la joventut


L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha presentat aquest matí en roda de premsa el contingut i objectius de les primeres jornades sobre participació ciutadana en l’àmbit de la Infància i la Joventut, que es duran a terme el proper divendres 28 i dissabte 29 de novembre a l’Hotel Ciutat de Montcada (C. Verdi,12). A l’acte també va assistir la regidora de Participació Ciutadana, M. Teresa Gallego, i la d’Infància i Joventut, Eva Gonzalo.

Aquestes jornades amb comptat amb el suport d’institucions com la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques o la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. La iniciativa té com a objectiu debatre i reflexionar sobre models i experiències de participació ciutadana en l’àmbit de la joventut i la infància, especialment les realitzades des de les administracions locals, les més properes a la ciutadania. Durant aquests dos dies es reflexionarà sobre els canals de participació que fan servir els joves en el marc dels diferents reglaments de Participació Ciutadana, es contrastarà amb experts i especialistes noves formes de participació adreçades a infància i joventut i es debatrà sobre com propulsar la cultura participativa entre aquest col·lectiu.

Aquesta iniciativa està adreçada principalment a totes aquelles persones vinculades a les àrees d’infància i joventut a nivell d’administració pública així com a joves representants d’entitats o col·lectius juvenils.



Entre els experts que assistiran destaca la presència de Pilar Pérez Lapuente, alcaldessa de Torrellas, senadora i presidenta de la Comissió de Joventut de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Salvador Esteve, president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, Carmen García Lores, presidenta de la Comissió de Participació Ciutadana de la Federació Catalana de Municipis i Comarques o Xavier Amor, diputat delegat de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona i alcalde de Pineda de Mar, entre altres. L’acte inaugural de les jornades es celebrarà el divendres 28 de novembre a les 9.30 hores.

Plantada d’alzines a la Serralada de la Marina


Plantada d’alzines que l’Associació de Defensa Forestal (ADF) i l’AMPA del CEIP El Turó van organitzar a la Serralada de la Marina, al cantó montcadenc del Turó d’en Tord. L’activitat va comptar amb la participació de 250 alumnes d’aquesta escola.

L'alzina surera és un arbre típic del clima mediterrani amb estius eixuts i calorosos i pluges a la tardor i primavera. Pot arribar als 20 metres d'alçada i és un arbre molt present, per exemple, a tota la serra de Collserola.

Neteja d’abocaments de runa de la construcció

Foto: Premsa de L'Ajuntament
La zona de la Bòbila d’en Gran i de Ca n’Albinyana, al Pla de Reixac, són els dos punts on es centra l’actuació de neteja de residus incontrolats que està duent a terme a Montcada i Reixac l’Agència de Residus de Catalunya. De moment s'han retirat 31 tones de residus de diferents tipus, entre els quals destaquen gairebé 2 tones de fibrociment i unes 5 tones de pneumàtics.

Per dur a terme aquests treballs es tancarà al trànsit rodat algun camí secundari d’accés a aquestes zones, amb el pas permès només als propietaris o pagesos. Es preveu també que a principis de 2009 es procedirà a la neteja de la zona del marge esquerre del Besòs.

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha explicat que “per tal d’actuar contra aquest problema, que s’està generalitzant arreu del municipi, es sancionaran durament els infractors que cometin aquestes faltes o delictes ambientals, com ja s’ha fet darrerament”.

Aquests treballs són fruït d’un projecte presentat l’any 2006 pel servei de Medi Ambient de l’Ajuntament, on es localitzaven i es quantificaven diversos punts d’abocaments incontrolats. La major part dels residus retirats són voluminosos i runa de la construcció, tot i que també hi ha abocaments de fibrociment.

Riera pone a la venta el centro comercial de Montcada i Reixac


Publicado el 24-11-08 en Expansión
La constructora catalana, que desvincula la operación de la actual coyuntura económica, espera obtener 34 millones de euros.
Construccions Riera ha puesto el cartel de se vende a su centro comercial de Montcada i Reixac (Vallès Occidental). La constructora catalana, controlada por Francesc Fernàndez y Plàcid Casas –presidente y vicepresidente, respectivamente–, prevé que el montante de la operación ascienda a 34 millones de euros, frente a los 27 millones invertidos en su puesta en marcha.
De estos, 21 millones corresponden a deuda bancaria. Riera se hizo con la concesión administrativa del centro comercial, de titularidad municipal, por un período de cincuenta años. Secem, sociedad cuyo único accionista es Riera, es la concesionaria y la encargada de la gestión del complejo.
El Punt de Montcada i Reixac, que abrió sus puertas en junio del año pasado, cuenta con una superficie total de 26.000 metros cuadrados. La superficie bruta alquilable es de 14.500 metros cuadrados.
Francesc Fernàndez remarcó que la decisión de la compañía no tiene nada que ver con la actual coyuntura económica, sino que responde a la estrategia del grupo desde que se adjudicó la concesión para construir y explotar el recinto. De hecho, Riera planea construir otro centro comercial en Igualada (Anoia). El nuevo complejo, que tendría una superficie de 16.000 metros cuadrados, supondría una inversión de treinta millones de euros.
ConversacionesEl objetivo de la compañía sería el mismo: construir la instalación y gestionarla durante uno o dos años para, posteriormente, traspasar la concesión al comprador. Fernández señaló que la compañía está en conversaciones con “varios interesados”, aunque prefirió no desvelar su identidad.
El centro comercial de Montcada, ubicado en el barrio de Mas Rampinyo, preveía generar un volumen de negocio de 1,5 millones de euros en su primer año de funcionamiento. Riera espera que pasen por la instalación dos millones de visitantes al año.
El recinto comercial incluye un hotel de cuatro estrellas –que dispone de 106 habitaciones– y un centro de convenciones, que suman 6.000 metros cuadrados. Ambas instalaciones están gestionadas por el grupo hotelero Sercotel. El Punt de Montcada también cuenta con un centro de negocios de 1.200 metros cuadrados. Entre los principales operadores del centro comercial están Mercadona, que ocupa una superficie de 2.000 metros cuadrados, Miró, Establiments Viena y Vodafone. El recinto también alberga siete salas de cine, explotados por Riera.
El complejo cuenta con un aparcamiento subterráneo de 8.600 metros cuadrados, con capacidad para 300 vehículos.
El Punt ha sido la primera experiencia de la constructora, que el pasado año facturó 70,56 millones, en el negocio de las superficies comerciales y se enmarca en la estrategia de diversificación del grupo, empeñado en reducir su dependencia de la edificación residencial.
EnergíaRiera ha constituido la sociedad Enginergy para promover instalaciones de energías renovables. La nueva filial de Riera está estudiando varios proyectos en España y en el extranjero. La compañía se ha aliado con el grupo portugués Meneses y planea desarrollar varios parques eólicos en Polonia y Rumanía, tal como adelantó EXPANSIÓN el pasado 9 de octubre.
La constructora participa en Visoren, empresa que construye, promueve y gestiona VPO, y tiene la filial Riera Sport, dedicada a la gestión de equipamientos deportivos.

Victoria justa de un Montcada que fue claramente superior al Guixols.


Trabajada, merecida e importante victoria del C.D. Montcada ante un Guixols que hasta este partido no había perdido ninguno como local.

El Montcada tuvo controlado el partido en todo momento, disponiendo de ocasiones como para que el resultado hubiese sido mayor, pero solo se lograron materializar dos goles, ante un Guixols que tuvo como mejor jugador a su portero.

En el m.30 dela primera parte, en el saque de una falta a cargo de Brullet, Iván Serrano logra rematar de cabeza entre los tres palos del meta Ureña, consiguiendo el primer gol del Montcada, llegándose así al descanso.

En la segunda parte el Guixols salió con mayor presión intentando igualar el partido, pero se encontró con un Montcada que mantenía la misma línea de juego que en la primera parte, bien plantado en el campo.
El Montcada consiguió el segundo gol en una jugada que Tamudo se escapaba solo ante el portero, fue derribado por un jugador del Guixols dentro del área, decretando el árbitro penalti y expulsión del jugador Marius por doble tarjeta amarilla.

Cristian transforma el penalti por el lado derecho del portero de fuerte disparo, engañandolo totalmente.

Con el 0-2 en el marcador y un jugador menos, el Guixols fue a la desesperada para intentar recortar distancias, lográndolo en el m.61 a cargo de Felip.

Con el 1-2 en el marcador y con 25m por delante, el Montcada no se vino abajo,disponiendo incluso de dos ocasiones claras para hacer subir el tercer gol a cargo Giraldez y Norbert, pero el portero Ureña logró evitar una derrota más abultada de su equipo.

GUIXOLS, A.D : Ureña - Teixidor - Marius - Bellavista (m.11, Dani)- Murga (m.81,Girones) - Arroyo (m.57, Pau Sala) - Miquelo - Vilar - Felip - Cardoso - Pijoan.

C.D MONTCADA : R. Tardío - Cussó - Iván Serrano - Oscar - Cuadras - Alex Gil -Norbert - Brullet - Paco Tamudo (m.92, Xavi Alonso)- Cristian (m.66, Giraldez) -Germán (m.82, Miki).

ARBITRO : De San Nicolás (Barcelona),

TA: Marius (2), Vilar, Ureña / Cussó, Iván Serrano.

GOLES : 0-1, m.30 Iván Serrano - 0-2, m.57 Cristian (penalti) - 1-2, m.61 Felip

LA UNION vence por 1-3 en el derbi que le enfrentó a La Molletense.




La Unión Esportiva Sant Joan con un merecido resultado consigue tres puntos de oro en su visita al campo vecino de La Molletense.
El equipo local perdió los papeles con el trío arbitral y con ello consiguieron acabar con ocho jugadores el encuentro y por lo tanto ir a remolque de la Unión que si bien no hizo un excelente partido, sí estuvo bien posicionada en el campo y acabó materializando las oportunidades que disfrutó.
A falta de un par de minutos para terminar la primera parte De la Torre marca el 0-1 de penalti claro y en el primer minuto de la segunda mitad, Raúl Catena remata un centro procedente de una jugada por la derecha haciendo subir el segundo de La Unión. Posteriormente en el min. 30 de la segunda mitad Iván Salinas remata a gol un rechace del portero contrario, debido a una gran jugada de Álvaro Gómez que con un “sombrerito” y dejando clavados a dos defensas contrarios lanza un balón desde dentro del área y el portero de La Molletense rechaza, lo que aprovecha Iván Salinas para hacer subir el tercero.
Ya terminando el encuentro, Lara hace penalti y sube el 1-3 definitivo.
Hacer constar el buen debut de Álvaro Gómez, centrocampista procedente del Barceloneta, el cual salió en los primeros minutos del segundo tiempo y demostró buena técnica tanto en sus pases como en su colocación, aunque todavía sus compañeros deben ir conociendo su forma de jugar ya que únicamente lleva dos entrenos en el equipo y ello hizo que su participación en el juego fuera algo escasa.

Foto y crónica: Pepe Martínez
Audio:

Salle Montcada 31 - Cardedeu 30


Senior Masculí A - 1ª Catalana
Salle Montcada 31 - Cardedeu 30
El primer equipo de La Salle Montcada vuelve a recuperar la primera posición tras ganar por un gol al B.M. Cardedeu en un partido complicado hasta el último minuto. Después de un primera parte buena en que los de la Salle ganaban por tres goles de diferencia ( 15-12) , las errores defensivos y las precipitaciones hicieron recordar el mal resultado de la semana anterior en campo del Sarria de Girona.
Los de Cardedeu supieron reaccionar y fueron capaces de pensar en la victoria jugando bien en casa del actual líder, la calidad del equipo hizo que el resultado final se decantara para los de Moncada en un apretado 33 – 34.
La semana que viene tendrá que defender la primera posición en campo del Llagostera que con 13 puntos es el seguidor mas cercano, la Salle con 14 tiene que mejorar su defensa si quiere terminar la primera vuelta como líder.

Senior Masculí B - 2ª Catalana
Sant Vicenç B 24 - Salle Montcada 22

Senior Femení - Lliga Catalana
Sant Esteve Palautordera 20 - Salle Montcada ISTE 31

Cadet Masculí A - 1ª Catalana
La Roca 20 - Salle Montcada 35

Cadet Masculí B - 1ª Catalana
Vilamajor 32 - Salle Montcada 16

Cadet Femení - Lliga Catalana
Martorell 25 - Salle Montcada ISTE 28

Infantil Masculí - 1ª Catalana
Salle Montcada 29 - Sant Quirze C 8

Audio: Didac de la Torre entrenador

CEVG “C. Coramar” 70 – Valentine Montcada 78




Después de tres partidos seguidos sin ganar, el Valentine Montcada necesitaba una victoria como agua de mayo, como una bajada del euribor en tiempos de crisis. Lo consiguió fuera de casa, ante un equipo que pagó caro su falta de acierto en los tiros libres durante todo el partido, especialmente en los minutos finales.
De hecho, todo el encuentro fue muy igualado y ninguno de los dos equipos consiguió grandes diferencias, ni grandes parciales. El primer cuarto transcurrió con un continuo intercambio de canastas. Los locales se apoyaban en su jugador nº 10 (P.Puig) para conseguir 9 sus primeros 14 puntos, pero aún así, los visitantes lograban llegar con una ligera ventaja al final del periodo (20-23).

En el segundo cuarto los de Vilanova se ponían en zona para cambiar el ritmo del partido.

Los ataques empezaron a ser trabados, pero por parte de los dos equipos, y el CEVG no acababa de sacar mucha rentabilidad de su cambio defensivo (35-34 al descanso). En la reanudación del partido los nuestros salían intensos y atacaban con facilidad el aro contrario.

Los porcentajes del CEVG eran más bajos pero lo compensaban con un total dominio del rebote que les permitió, en ocasiones, tener varias opciones de tiro que acabaron en canasta.

Después de todo, el partido estaba igualado al final del tercer cuarto (56-56) y auguraba un final de infarto. A un parcial de 3-10 (59-66, min. 34) le siguió otro de 8-1 (67-67, min. 37), a partir de aquí los tiros libres fueron juez y parte del encuentro. El equipo local falló 4 de sus últimos 5 lanzamientos. Por parte del Valentine, Albert Ortega, que hasta entonces sólo había jugado 3 min., salió en el min. 38 para llevarse todo el protagonismo del encuentro y meter 5 de los 6 tiros libres que lanzó.

Al final, el marcador reflejaba un 70-78 que debe llenar de confianza a los jugadores de Miguel Ángel Cortón de cara al próximo partido que debe jugar contra el C.N. Tárrega (segundo clasificado), el 30 de noviembre en el Miquel Poblet.
El pasado día 24 se celebró una conferencia práctica dirigida a los entrenadores de básquet. Este tipo de clinics están impartidos por entrenadores de primer nivel a nivel Nacional.
En este caso el conferenciante fué Xavi Garcia entrenador del Club Bàsquet Vic (LEB Oro) que durante cuatro años fué entrenador ayudante de Ricard Casas en el Ricoh Manresa (liga ACB) pasando en la Temporada 2005/06 a ser el primer entrenador.
De esta forma el CB Montcada se acerca al colectivo de los entrenadores y pone su granito de arena para su formación, esperando consolidar este tipo de actos en futuras temporadas.

Se trata de una clase magistral práctica o una conferencia práctica dirigida a los entrenadores de básquet.

Este tipo de clinics están impartidos por entrenadores de primer nivel a nivel Nacional.
En este caso el conferenciante es Xavi Garcia.

Actualmente es el entrenador del Club Bàsquet Vic (LEB Oro) y durante cuatro años fue entrenador ayudante de Ricard Casas en el Ricoh Manresa (liga ACB) pasando, en la Temporada 2005/06 a ser el primer entrenador.
De esta forma el CB Montcada se acerca al colectivo de los entrenadores y pone su granito de arena para su formación, esperando consolidar este tipo de actos en futuras temporadas.

CEB CAN SANT JOAN : Cuarta derrota consecutiva


SENIOR:
C.B. PARETS "B" 67 B. MONTSENY-CEB CAN SANT JOAN 50

Mal partido ante un equipo muy compensado con dos grandes pivots. En el segundo cuarto el Parets salió a por todas consiguiendo la ventaja final y donde el SANT JOAN no fue capaz de remontar.
Cuarta derrota consecutiva que aumenta la racha negativa. El próximo partido se jugará en las instalaciones del Pabellón Miquel Poblet gracias al acuerdo con el Ayuntamiento para compensar el frío del invierno.

JUNIOR "B"CEB. CAN SANT JOAN 41 RECAMBIS GAUDI CB MOLLET 74
El partido empezó igualado pero el CB San Joan no pudo aguantar el ritmo impuesto por el Mollet.
JUNIOR "A" CEB. CAN SANT JOAN 56 POLTI-UE MONGAT "B" 38Partido muy igualado en la primera parte que terminó perdiendo de un punto.En el tercer cuarto con un con un 21-6 el Sant Joan rompió el marcador y se distanció de forma inapelable, para terminar el encuentro con una ventaja de de casi 20 puntos.

El Game’s Gallery pierde por la mínima


Derrota por la mínima del Montcada en un partido donde tuvo muchas oportunidadespara sumar puntos. El Inca empezó fuerte y presionando arriba y en un robo del balón se adelantaba en el marcador. Después de varias oportunidades a falta de 30 segundos el equipo de Pati dispuso de un doble penalti en el borde del área que el portero local le paró a Grimaldos. La segunda parte empezó con oportunidades alternativas como la primera hasta que el Inca en una jugada de corner hizo el 2-0.Poco después Grimaldos en un tiro lejano recortaba distancias y conseguía el 2-1. El Montcada decidió ir a por todas y empezó a jugar de 5 a falta de 4 minutos para el final.Los árbitros expulsaron con doble amarilla a un jugador local pero el Montcada no pudo empatar ya que la suerte no le acompañó llegando a enviar dos balones al poste.

domingo, 23 de noviembre de 2008

Suport a Taarof Bi Salam per a un projecte d'integració

Foto: Cedida per L'Ajuntament
L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat a la darrera Junta de Govern Local, celebrada el passat dimarts 18 de novembre, la signatura d'un conveni de col·laboració amb l'associació Taarof Bi Salam per al desenvolupament de la segona edició del projecte "Mantenir la Llengua Materna, Conservar la Identitat,
Adquirir la nova llengua, ampliar la identitat", l'objectiu del qual és afavorir l'aprenentatge de la llengua d'origen i la d'acollida dels alumnes nouvinguts de primària.
El projecte es durà a terme al Centre Cívic La Ribera (C. Llevant, 10), on s'impartiran les classes, estructurades en dos nivells, un per a nens i nenes de 6 a 9 anys i un altre per als d'edats compreses entre els 9 i els 12 anys. Les classes tindran un total de 160 hores lectives.
Mitjançant aquest conveni, l'Ajuntament es compromet a atorgar 8.540 euros a Taarof Bi Salam per a la realització del projecte.

LINIA VIC: L'alcalde demana suport a la Plataforma ciutadana 'Tracte just, soterrament total'


L'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, es va reunir divendres amb representants de la Plataforma ciutadana 'Tracte just, soterrament total' per demanar-los suport en la reclamació del soterrament de la línia de tren de Vic al seu pas per Mas Rampinyo.
En la trobada Arrizabalaga els va ensenyar l'estudi informatiu del projecte de desdoblament de la línia redactat pel Ministeri de Foment i les al·legacions que l'Ajuntament va presentar el 24 d'octubre i els va expressar la voluntat de fer un front comú en aquest assumpte, igual que amb la reivindicació del soterrament de la línia de Portbou.

En aquest sentit, una delegació municipal assistirà a la propera reunió de la plataforma, prevista per al 25 de novembre, per tal d'explicar a tothom el projecte de desdoblament i les al·legacions. El govern local també té la intenció de reunir-se properament amb les associacions de veïns i entitats ciutadanes afectades pel traçat de la línia ferroviària.L'alcalde ha recordat la importància d'aconseguir el soterrament de la línia de Vic. "És una actuació clau per continuar amb la humanització de les infraestructures ferroviàries al seu pas per Montcada i Reixac, així que hem d'unificar els esforços i, igual que hem fet en la reclamació del soterrament de la línia de Portbou, l'Ajuntament i la ciutadania hem d'anar de la mà per fer tota la força possible".

En aquesta mateixa línia, el delegat del Govern espanyol, Joan Rangel, en la visita que va fer dimarts passat al municipi, va mostrar la seva predisposició a continuar treballant juntament amb el Consistori per millorar les infraestructures ferroviàries i integrar-les en el teixit urbà.

CF ROMA 4 UD STA. MARIA 6


Partido con muchos goles donde la UD Sta. María pudo haber conseguido un resultado más abultado.
Destacar el debut del nuevo portero Maxi, así como el de Fran Moro, de nuevo en nuestras filas.
Min. 4: gran despiste defensivo, donde un jugador local pone el 1-0 en el marcador; pero la UD reacciona rápido y en el min. 8 Iván, a pase de Gerard, consigue el 1-1.
La UD se lanza al ataque y en el min. 10 el colegiado pasa por alto un penalti clamoroso sobre Iván, pero la UD Santa María no ceja en su empeño y en el 12 Fran manda el balón al poste al igual que Mariano en el 14.
Llega el min. 18: centro de J. Carlos y David consigue el 1-2.
Min. 23: un defensor toca el balón con la mano dentro del área y Toni pone el 1-3 al transformar el penalti.
En el 31 Fran consigue el 1-4 de un gran chut, pero un minuto más tarde David, en una cesión al portero, regala el 2-4 al equipo local.
En el 47, ya en la segunda parte, el colegiado, en un gran error, decreta penalti a favor del equipo local, que consigue el 3-4. En el 73 Toni pone el 3-5, y dos minutos más tarde el Roma vuelve a acortar distancias.
La UD aprieta el acelerador: Cristian en el 83 manda el balón al larguero; en
el 84 un corner sacado por Eric y rematado de cabeza por Cristian supone el
4-6 definitivo.
La UD pudo haber conseguido el séptimo, de no haber fallado Eric un penalti en tiempo de descuento.
El próximo partido la UD jugará en casa el sábado 29 a las 18 horas contra el Carmelo CF.

Adjudicats els pisos de protecció oficial de la Fundació Mediterrània




El pavelló municipal Miquel Poblet va acollir el sorteig davant notari dels 27 habitatges amb protecció oficial que ha construït la Fundació Mediterrània a Mas Duran (C. Consell de Cent, 41-43).
Un total de 191 persones optaven a un d'aquests pisos.
En els propers dies es convocarà per escrit a cada adjudicatari per iniciar de forma individual el procés de compravenda.En el mateix sector del Mas Duran, l'Ajuntament ja té obert un període de sol·licitud de 42 pisos de lloguer per a joves, als quals s'afegiran en els propers mesos 92 més, també de lloguer però sense restricció d'edat. "A més tenim en marxa altres projectes, com els 142 pisos que es construiran a La Ribera, a l'espai que ocupa la fàbrica Valentine; o la promoció que es farà a La Rasa", va destacar l'alcalde.
Dels 27 habitatges, 26 tenen dues o tres habitacions, i un, destinat exclusivament a famílies nombroses, en té quatre. Tots ells porten associada una plaça d'aparcament.
El preu mig, incloent l'IVA i l'aparcament, se situa en torn als 180.000 euros, variant en funció del tamany (la mitjana és de 76 m2).
Audio ganadores: